McRib-Mummy from ancient Egypt

Das da oben ist eine „Meat Mummy“, ein Kalbsteak, einbalsamiert und vorbereitet für die Reise zum altägyptischen Totengericht. Diese antiken McRibs of the Dead wurden stellenweise noch aufwändiger präpariert, als die Toten selbst. Zum Vergleich: Rechts ein McRib für die Lebenden. Die Toten im alten Ägypten hatten's besser, als die Lebenden in der Schlange bei McDonalds. Just saying.

The rib meat is from the tomb of Yuya and Tjuiu—the parents of Queen Tiye—who lived from 1386 to 1349 B.C. The meat was prepared as if for eating, then wrapped up and embalmed.

It’s the balm that is surprising: a mixture of fat or oil, beeswax, and Pistacia resin, a very valuable plant resin rarely found in human mummification. The resin most likely came from trees such as the mastic gum or Chios turpentine, which historically have been used for preservation. It was considered a luxury item in ancient Egypt and might have been added to food to give it a particular flavor.

“Meat Mummy” Buried With Ancient Egyptians Was Lovingly Preserved (via Gizmo)