Lab-Grown Hamburger got eaten, tastes like Meat

 Youtube Direktburger

Heute haben sie den ersten, für 250.000 Euro in einer Petri-Schale gezüchteten Hamburger gegessen. Das Zeug schmeckt anscheinend fast wie, nun ja, Fleisch, nur ein bisschen anders. Die Konsistenz – meines Erachtens das allerwichtigste bei dieser Aktion – soll „perfekt“ sein. Ich würde da definitiv sofort herzhaft reinbeißen, Snip von der BBC:

The burger was cooked by chef Richard McGowan, from Cornwall, and tasted by food critics Hanni Ruetzler and Josh Schonwald. Upon tasting the burger, Austrian food researcher Ms Ruetzler said: "I was expecting the texture to be more soft… there is quite some intense taste; it's close to meat, but it's not that juicy. The consistency is perfect, but I miss salt and pepper." She added: "This is meat to me. It's not falling apart."

Food writer Mr Schonwald said: "The mouthfeel is like meat. I miss the fat, there's a leanness to it, but the general bite feels like a hamburger. What was consistently different was flavour." Prof Mark Post, of Maastricht University, the scientist behind the burger, remarked: "It's a very good start."

Das komplette einstündige Event kann man sich auf der Website von Cultured Beef ansehen, die BBC hat eine ganze Reihe von Videos, hier der Clip von Guardian und ein Artikel über das Frankenburger-Investment von Sergey Brin (Google).