Lab-Grown Hamburger got eaten, tastes like Meat

Gepostet vor 4 Jahren, 13 Tagen in #Misc #Science #Biotech #Burger #Food #Meat

Share: Twitter Facebook Mail

 Youtube Direktburger

Heute haben sie den ersten, für 250.000 Euro in einer Petri-Schale gezüchteten Hamburger gegessen. Das Zeug schmeckt anscheinend fast wie, nun ja, Fleisch, nur ein bisschen anders. Die Konsistenz – meines Erachtens das allerwichtigste bei dieser Aktion – soll „perfekt“ sein. Ich würde da definitiv sofort herzhaft reinbeißen, Snip von der BBC:

The burger was cooked by chef Richard McGowan, from Cornwall, and tasted by food critics Hanni Ruetzler and Josh Schonwald. Upon tasting the burger, Austrian food researcher Ms Ruetzler said: "I was expecting the texture to be more soft… there is quite some intense taste; it's close to meat, but it's not that juicy. The consistency is perfect, but I miss salt and pepper." She added: "This is meat to me. It's not falling apart."

Food writer Mr Schonwald said: "The mouthfeel is like meat. I miss the fat, there's a leanness to it, but the general bite feels like a hamburger. What was consistently different was flavour." Prof Mark Post, of Maastricht University, the scientist behind the burger, remarked: "It's a very good start."

Das komplette einstündige Event kann man sich auf der Website von Cultured Beef ansehen, die BBC hat eine ganze Reihe von Videos, hier der Clip von Guardian und ein Artikel über das Frankenburger-Investment von Sergey Brin (Google).

Hühnchen mit Popstar-Schweiß-Geschmack

Ein japanisches Fast-Food-Restaurant verkauft Hühnchen mit Popstar-Schweiß-Geschmack. Die Popstar-Ausdünstungen stammen angeblich von den total authentischen Achseln der „iconic underground idol“-Gruppe…

Mein Lieblings-Grieche und sein Danone-Joghurt (Werbung)

Ich bin ein großer Fan vom Joghurt und esse täglich welchen. Joghurt ist toll, genau wie mein Lieblingsgrieche, denn sonst…

Pizza Icecream on a Pizza Icecream-Pizza in a Pizza Icecream-Pizzabox.

Little Baby Icecream aus Philadelphia verkaufen Pizza-Eiskrem und die schmeckt nach Tomaten, Basilikum, Oregano, Salz und Knoblauch. Doppelt Käse muss…

Sam „Pizza Hawaii“ Panopoulos R.I.P.

Sam Panopoulos, Erfinder der Pizza Hawaii, ist im Alter von 83 Jahren gestorben. Ich bin der Ananas mit Käse nicht…

Balis Rice Fields are self-optimizing, fractal Patterns

Super interesting findings from Stephen Lansing (Nanyang Technological University) and Stefan Thurner (Complexity Science Hub Vienna): The Patterns of the…

Black Goth Lemonade

Schwarze Zitronenlimo für die Kinder der Nacht, einfach zwei Aktivkohle-Kapseln für paar Euro reingeschmissen, rumgerührt, sad Zitronenlimo-Goth is „not“ happy.…

Contagious Mirror-Popcorn

Internet-Metaphors are plenty in this one: Eating Popcorn in Front of a Mirror May Induce Some People to Eat More…

Dreckwassereis

Polluted Water Popsicles: These gross, weirdly beautiful “pollution popsicles” are made from 100% pure sewage. Hung and her teammates visited…

Hellbread

Eat The Dead: „When I make this in Hell, I like to roll my dough in the deep pits of…

Troll Cakes

Troll Cakes: 1. We take an internet comment. 2. Make it into a cake. 3. And then box it up…

Things full of beans that shouldn't be full of beans

Things full of beans that shouldn't be full of beans (Imgur-Rip from this FB-Page). (Not sure about the official looking…