Cooking for Geeks: How to make ice cream with liquid Nitrogen in 30 seconds

Gepostet vor 7 Jahren, 13 Tagen in #Misc #Books #Chemistry #Food

Share: Twitter Facebook Mail

Diesen Monat erscheint das Buch „Cooking for Geeks - Real Science, Great Hacks, and Good Food“ im O'Reilly Verlag und im obigen Video erklärt Autor Jeff Potter, wie man Eiscreme in 30 Sekunden mit flüssigem Stickstoff herstellt.

More than just a cookbook, Cooking for Geeks applies your curiosity to discovery, inspiration, and invention in the kitchen. Why is medium-rare steak so popular? Why do we bake some things at 350° F/175° C and others at 375° F/190° C? And how quickly does a pizza cook if we overclock an oven to 1,000° F/540° C? Author and cooking geek Jeff Potter (@cookingforgeeks) provides the answers and offers a unique take on recipes--from the sweet (a "mean" chocolate chip cookie) to the savory (duck confit sugo).

This book will help you:

* Initialize your kitchen and calibrate your tools
* Learn about the important reactions in cooking, such as protein denaturation, Maillard reactions, and caramelization, and how they impact the foods we cook
* Play with your food using hydrocolloids and sous vide cooking
* Gain firsthand insights from interviews with researchers, food scientists, knife experts, chefs, writers, and more, including author Harold McGee, TV personality Adam Savage, chemist Hervé This, and xkcd

"There's really no book out there like Cooking for Geeks--it's science textbook meets cookbook, written to appeal to anyone who's curious about how the details work in the kitchen," says Potter. "And it's not just for technical geeks--anyone who wants to do more than just follow a recipe will enjoy the book."

Cooking for Geeks – Real Science, Great Hacks, and Good Food

Psilocybin synthesized for first time

Die haben nur 60 Jahre nach Hofmann endlich Psilocybin (das Magic in Magic Mushrooms) synthetisiert, die Trips können ab jetzt…

Animated Science-Book-Covers

Neue animierte Fachliteratur-GIFs von Henning Lederer, auf seiner Website als GIFs, ich hab' die mal freigestellt und runtergerechnet:

Hühnchen mit Popstar-Schweiß-Geschmack

Ein japanisches Fast-Food-Restaurant verkauft Hühnchen mit Popstar-Schweiß-Geschmack. Die Popstar-Ausdünstungen stammen angeblich von den total authentischen Achseln der „iconic underground idol“-Gruppe…

Mein Lieblings-Grieche und sein Danone-Joghurt (Werbung)

Ich bin ein großer Fan vom Joghurt und esse täglich welchen. Joghurt ist toll, genau wie mein Lieblingsgrieche, denn sonst…

The Philosophy of the Weird and the Eerie

Right now I'm reading more books at once than should be healthy for me. Two of them are Mark Fishers…

Pizza Icecream on a Pizza Icecream-Pizza in a Pizza Icecream-Pizzabox.

Little Baby Icecream aus Philadelphia verkaufen Pizza-Eiskrem und die schmeckt nach Tomaten, Basilikum, Oregano, Salz und Knoblauch. Doppelt Käse muss…

Charlie Brooker writes Black Mirror Books now

Charlie Brooker gibt jetzt auch Black Mirror-Bücher heraus, eine Kurzgeschichten-Anthologie verschiedener SciFi-Autoren – ob Brooker selbst ebenfalls Stories beisteuern wird,…

Podcasts: Anton LaVeys Satanismus, wie die Götter auf die Welt kamen und die Freiheit der Ungläubigen

Jede Menge Podcasts und Hörspiele, die ich in den letzten Wochen gehört habe, unter anderem Hörspiele über Anton LaVeys Satanismus…

Sam „Pizza Hawaii“ Panopoulos R.I.P.

Sam Panopoulos, Erfinder der Pizza Hawaii, ist im Alter von 83 Jahren gestorben. Ich bin der Ananas mit Käse nicht…

Balis Rice Fields are self-optimizing, fractal Patterns

Super interesting findings from Stephen Lansing (Nanyang Technological University) and Stefan Thurner (Complexity Science Hub Vienna): The Patterns of the…

Black Goth Lemonade

Schwarze Zitronenlimo für die Kinder der Nacht, einfach zwei Aktivkohle-Kapseln für paar Euro reingeschmissen, rumgerührt, sad Zitronenlimo-Goth is „not“ happy.…