Molecular Gastronomy Starter Set

Gepostet vor 6 Jahren, 8 Monaten in Misc Science

Ich koche ja gern und das sogar ganz passabel, so richtig faszinierend finde ich aber eher die Molekulare Gastronomie, das sind Köche, die mit wissenschaftlichen Zutaten und Methoden ziemlich neue Leckereien erfinden. Hier ein alter Wired-Artikel darüber und hier der Wikipedia-Eintrag mit haufenweise Links.

Bei Think Geek gibt's jetzt den Molecular Gastronomy Starter Set, wissenschaftlich Kochen für Dummys sozusagen.

c2b1_molecular_gastronomy_kit

A new generation of chef-chemists have risen to take back the pinch, smidgen and fistful. They understand that an acidic fluid, when mixed with sodium alginate and dropped slowly into a bath of calcium chloride solution will create wonderful little spheres that pop in your mouth like caviar. Chill an agar infused liquid in a silicon tube and now you've got spaghetti. Mix soy lecithin in sauce and whip it into a light and delicious foam. All this science is available to your next culinary project with our Molecular Cuisine Starter Kit.

This fantastic tin box contains everything you need to get started in spherification, thickeners and foaming agents. Not only the chemicals - agar, sodium alginate, calcium chloride, carrageenan, ascorbic and citric acid, and sodium bicarbonate - but all the equipment too! A syringe, pipettes, silicon tubes, measuring spoons and a non-reactive spoon. Included in the kit is also a booklet featuring six spectacular recipes for some amazing new cuisine.

Molecular Gastronomy Starter Set

Tags: Food

pimple

Eiterpickel-Cupcakes

Vor ein paar Monaten bloggte ich über den wunderbaren YT-Channel von Frau Doktor Pimplepopper, jetzt hat sie sich Cupcakes in…

ice0

Low Cost Candy-Cosplay

Vor zwei Jahren gingen zum ersten mal die Low Cost Cosplays aus Thailand rum, zuletzt fand ich dieses Dragonball-„Kostüm“ ja…

bleedingshark

Blutende Hai-Teebeutel

Blutende Hai-Teebeutel aus Japan. Want! (via Neatorama)

13259137_136617590088128_346950276_n

Black Metal Icecream

Von Morgenstern Finest Icecream in New York: Eiskrem in Kokosnuss-Asche-Geschmack mit Pommesgabel für Flutschfingermoshpits. Schwarzes Eis gibt's auch als Sundae…

13443243_1018036878288212_8181203878815242963_o

Madagascar Hissing Cockroach Cake

Let them eat cake. Von Katherine Dey. (via Laughing Squid)

ramen

Chicken Ramen Hoodie

Chicken Ramen Hoodie. My Life is complete now. (Also, theoretisch. GetOnFleek.com sind wohl eher Crap laut diesem Reddit-Comment: „getonfleek.com is…

mischief1

SpaghettiO-Watermelon thrown at House

Then this happened: [Vandals] threw a small watermelon at [a womans] front-door steps, smashing it — but it was no…

Clifford Stoll explains gaussian Pizza-NomNom

Clifford Stoll explains gaussian Pizza-NomNom

You gotta love Cliff Stoll.

sushi1

Sushi Donuts are a thing

Sushi Donuts, eh? Mich würden ja die Bilder der während des Essens auseinandergekrümelten Sushi-Donut-Teile viel mehr interessieren. Torus-Zerstörung als dekonstruktive…

13350235_1744706102411531_8321156230557470005_o

Breadcats

Love these Breadcat-Toys by Rato Kim (Instagrams). She also makes Cheese-Cats. (via Toy Chronicle)

doener

Döner-Emoji kommt! 🙌

Vor ein paar Monaten setzte das Unicode Consortium den Döner auf seine Liste von möglichen Emoji-Kandidaten für den nächsten Unicode…